Op zaterdag 12 en zondag 13 november was AART met vier jeugdige zwemmers present op het Belgisch Kampioenschap Zwemmen Korte Baan, t.t.z. in een 25m-bad. Dit BK is “open”, er is dus slechts één rangschikking ongeacht leeftijd, onze zwemmers namen het dus op tegen namen als Pieter Timmers en Kimberly Buys.

AART liet zich opmerken met mooie tijdsverbeteringen en enkele uitzonderlijk knappe prestaties. Viktor en Arne zetten mooie prestaties neer op de 200m rugslag en 100m wisselslag. Onze 15-jarige dames Nona en Rosanne zorgen niet alleen voor knappe tijden, maar waren ook goed voor vijf finaleplaatsen.

Nona wist zich te plaatsen voor de finales op 50m, 100m en 200m rugslag. Op de 200m rugslag was ze goed voor de zilveren medaille en mag zich vice-Belgisch Kampioen noemen. Haar tijd van 2:14.90 is bijzonder knap en slechts nipt boven het Belgisch Jeugdrecord.

Rosanne zwom de finales van de 100m en 50m vlinderslag. Op de 50m vlinderslag moest ze enkel Kimberly Buys voor zich dulden. Rosanne behaalde dus eveneens zilver en is vice-Belgisch Kampioen. Haar tijd van 27.91 is tevens goed voor een provinciaal record bij de 15-, 16-, 17- als 18-jarigen!

De eindbalans van dit BK: 5 finales, 2 zilveren plakken, 1 provinciaal record en 6 persoonlijke records.

Bedankt aan het bestuur, collega-trainers en alle medewerkers van de club voor de ondersteuning en het mogelijk maken van deze resultaten.

Klik hier voor de volledige uitslag!

Open Belgische Kampioenschappen Korte Baan – Brugge, 12-13/11/2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.