In juli namen onze AART zwemmers deel aan verschillende kampioenschappen. Eerst was er het Vlaams Zomercriterium in het 50 meter lange Wezenbergzwembad in Antwerpen. Hier stonden Anthe, Klara, Lauren en Dylan aan de start. Alle vier wisten ze besttijden te verbeteren. Lauren evenaarde of vebeterde haar besttijden uit 25m bad op zowel 100m, 200m vrije slag, 100m rugslag en 100m vlinderslag. Klara verbeterde haar persoonlijke records uit 25m bad op 100m en 400m vrije slag en 100m rugslag! Dylan zijn beste prestatie kwam op de 100m rugslag waar hij goud haalde. Ook Anthe kwam terug met goud op 100m rugslag en een pak persoonlijke records! Uitstekende prestaties van de jonge garde, proficiat!

 

Voor Dylan eindigde het hier niet. Hij nam het volgende weekend voor de eerste keer deel aan de Belgische Jeugdkampioenschappen te Genk. Dylan wist zich naar een 8e plaats te zwemmen op de 200m vlinderslag en eindigde op 11e op de 100m vlinderslag. Knap, en dat smaakt naar meer, 2018, here we come!

Tenslotte stond het laatste weekend van juli het Belgisch Kampioenschap voor de zwemmers ouder dan 15 jaar op het programma. Na hard werk op stage te Epinal kwam AART hier ook sterk voor de dag. Thibault liet sterke persoonlijke records optekenen op de 100m en 200m rugslag en de 400m vrije slag. Ook Viktor verpulverde zijn tijden op 50m, 100m, 200m rugslag. Femke zwom een uiterst knappe 400m wisselslag en 200m vlinderslag, de twee zwaarste nummers op het programma. Rosanne zwom zich knap naar de zilveren medailles op de 50m en 100m vlinderslag en ook de 50m rugslag en 200m wisselslag waren goed voor nieuwe persoonlijke records. Meer zelfs, de tijd op 50m rugslag zou brons en zilver betekend hebben in de oudere categorieën. Ook Nona eidigde, maar liefst 3x, op het podium in de individuele nummers. Ze was goed voor zilver op de 50m, 100m en 200m rugslag, telkens in nieuwe persoonlijke records. Haar tijd op 200m rugslag van 2:18.06 is goed voor een selectie voor het Junior Team van de VZF. Ook op de 200m vrije slag en de 200m wisselslag liet ze besttijden noteren.
Last but not least zwommen de 4 AART-girls, Nona, Femke, Rosanne en Jana naar een bronzen medaille op de 4x100m wisselslag aflossing, allemaal in erg sterke tijden.

Proficiat aan alle zwemmers en een dikke “dankuwel” aan ouders, bestuur en trainers (😉) die bijgedragen hebben tot deze knappe prestaties!

Zomerkampioenschappen 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.