De Open Belgische Kampioenschappen Korte Baan is voor een aantal zwemmers de eerste grote afspraak van het seizoen. Met een delegatie van 5 zwemmers, nl. Femke, Rosanne, Nona, Thibault en Viktor, trok AART dan ook een gans weekend naar Gent om het beste van onszelf te geven. Wat betreft persoonlijke records was het een wisselend succes. Viktor stelde zijn besttijden bij op 50 en 200m rugslag. Thibault zwom voor het eerst onder de 30s op de 50m rugslag en Nona wist op de 50, 100 en 200m rugslag nieuwe toptijden neer te zetten. Alles samen goed voor 7x een verbetering van een PR op 15 starten.

Nona haalde daarbij 3 finaleplaatsen, Rosanne miste nipt de finales op 50 en 100m vlinderslag (10e en 11e plaats).

Nona zorgde voor dé prestatie van het weekend door het Belgisch Jeugdrecord op de 200m rugslag bij de 16-jarigen scherper te stellen. De nieuwe toptijd is 2:12.77. Bovendien haalde ze als 16-jarige, op een open BK, tweemaal zilver, op de 100 en 200m rugslag, en een vierde plaats op de 50m rugslag!

 

Proficiat aan alle zwemmers!

Volledige uitslag

Verslag Open Belgische Kampioenschappen Korte Baan – Gent, 11-12/11/2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.