Voor de eerste grote afspraak in 50-meterbad, de Vlaamse Jeugdkampioenschappen, trokken Basile en Dylan naar het Wezenbergzwembad in Antwerpen. Om te mogen deelnemen aan deze kampioenschappen moet je op voorhand limieten behalen, op 400 vrije slag of 200 wisselslag. Enkel het kruim van de Vlaamse Jeugdzwemmers is dus toegelaten.

Basile zwom 6 nummers en zorgde daarin voor 6 nieuwe besttijden. Met 1:02.98 op de 100 vrije slag sluipt hij weer dichter bij de 60 secondengrens. De grootste verbetering kwam op de 200m vrije slag met een verbetering van 13 seconden! Mooie prestaties en uitstekende progressie!

Dylan verbeterde zich in 5 van zijn 6 nummers. Zijn beste prestatie kwam op de 100m vlinderslag. Met een sterke 1:07.43 kroonde Dylan zich tot Vlaams Kampioen, wat een prestatie! We verliezen zeker zijn 200m rugslag niet uit het oog, waar hij de grootste verbetering liet optekenen met 17 seconden!

 

Proficiat boys, blijven werken en meer van dat in de toekomst!

 

Verslag Vlaamse Jeugdkampioenschappen – 9-11/2/2018, Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.