Met 12 zwemmers trok AART op zomerstage naar Porto. Het jongste kwartet zwemmers kon er zich anderhalve week voorbereiden op de Belgische Jeugdkampioenschappen tot 14 jaar. Voor Anthe, Klara en Basile werd het de eerste deelname en was het vooral ervaring opdoen. Dylan mag zich een recidivist noemen 😉

Dylan verbeterde 3 keer zijn persoonlijk record op 100 vlinderslag, 100 rugslag en 200 vlinderslag. Hij behaalde bovendien een top-10 notering met een (ondankbare) 4e plek op de 100 vlinderslag in een knappe 1:05.1 en een 6e plaats op de 200 vlinderslag in 2:40.3! In de aflossing wist hij eveneens zijn PR op de 100 vrije slag te verbeteren. Knappe prestaties, volgend jaar meer van dat!

Basile liet zich opmerken op de vrije slag nummers met als uitschieter de koningssprint op de 50meter. In 27.6 werd hij 7e van België, knap voor een eerste deelname. Ook op de 100 vrije slag zorgde hij voor een nieuw PR. Op de 100 rugslag en de 100 schoolslag in de aflossing evenaarde hij zijn beste tijd.

Anthe zwom zich naar een beste tijd op de 50 vrije slag en de 200 rugslag, die ze voor het eerst in groot bad afwerkte. Op de 100 rug bleef Anthe 1s boven haar beste tijd.

Klara nam deel aan de 50m vrije slag en tweemaal de 100 vrije slag in de aflossingen. Ze bleef echter telkens net boven haar PR.

Vorig jaar stond AART met 1 zwemmer aan de start van dit kampioenschap, nu konden we 4 deelnemers optekenen. We noteren 8 persoonlijke records en 3 top-10 plaatsen. Een goede evolutie! Met een nieuwe ervaring onder de arm, successen en ook werkpunten, gaan onze jongste AART zwemmers nu de “zwemloze vakantie” tegemoet. In september beginnen we met frisse armen en benen aan het nieuwe seizoen, met nieuwe en hogere doelen!

Klik hier voor de volledige uitslag!

 

Verslag Belgische Jeugdkampioenschappen – 20-22 juli 2018, Charleroi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.